13 Den Genfundne Bro © Sarah Green
Foto: Sarah Green

Om Feriehusudlejernes Brancheforening

Feriehusudlejernes Brancheforening er en organisation, der varetager interesser for formidlere af feriehuse i Danmark. Vi repræsenterer 95% af alle udlejere i Danmark. Medlemskredsen tæller ud over bureauerne en række associerede medlemmer, som er afhængige af, at feriehusudlejningen er i fremdrift. Vi kan derfor i sandhed sige, at vi taler med en samlet stemme, når vi går til politikere lokalt og nationalt på vegne af branchen.

Vores indsatsområder handler på den ene side om at sikre den nødvendige kapacitet til brug for udlejning. Men det handler også om, at vi sikrer den sammenhængskraft på tværs, som overnatningssektoren og ikke mindst feriehusene er dybt afhængig af.

I tæt dialog med andre turismeaktører er vi engagerede i at fremme turismebranchens interesser og sikre en velfunderet og bevidst udvikling af turismen i Danmark. Vores fælles interesse er at bevare Danmark som en attraktiv destination både for ind- og udenlandske gæster.

23 mio.


overnatninger i feriehuse i 2023 

28 mia. kr.


brugte gæster i lejede feriehuse i 2023 

43.000 huse


gør feriehusudlejning til Danmarks største overnatningskapacitet

1.050 kr.


i gennemsnitligt døgnforbrug pr. feriehusgæst

65%


af alle gæster kommer fra Tyskland

270.000


senge fordelt på 43.000 feriehuse

Turismen er fælles om den grønne omstilling

En tendens inden for feriehusudlejning er, at stadig flere besøgende fremover vil finde vej til feriehuse i det danske landskab. Ikke kun om sommeren, men også i perioder uden for den traditionelle højsæson. Samtidig efterspørger og forventer gæsterne i stigende grad mere bæredygtige løsninger. Det er en opgave, vi skal løfte i flok gennem en række fælles tiltag i de kommende år. Derfor samarbejder vi bredt med den øvrige turismebranche, politikere, embedsværk og myndigheder både på det strategiske og praktiske plan for at igangsætte tiltag, der kan bidrage til målet for den nationale turismestrategi: at 70 % af alle kommercielle overnatningssteder bliver certificeret som bæredygtige frem mod 2030. 

Blandt tiltagene hos Feriehusudlejernes Brancheforening er mærkningsordningen, Koglemærket - Fokus på energi, som skal skabe opmærksomhed omkring energiforbedrende tiltag i feriehuset. 

Læs om mærkningsordningen
Almind Lake Østre Søbad 2 ©Mads Gregersen @M Gregersen Photography
Foto: Mads Gregersen

Mærkesager

Som brancheforening og politisk organisation er det afgørende at blive hørt af beslutningstagerne. Hos Feriehusudlejernes Brancheforening arbejder vi for, at turismen – og i særdeleshed feriehusbranchen – har en tydelig og indflydelsesrig stemme på Christiansborg.

 

Læs om vores mærkesager

Brancheforeningens historie

Udlejningen af de danske feriehuse begyndte i det små for cirka 60 år siden, og i begyndelsen var det ofte de lokale turistforeninger, der stod for udlejningen. Efterhånden kom flere og flere udlejningsbureauer til, og i dag varetages den danske feriehusudlejning af et mindre antal store udlejningsbureauer med feriehuse over hele landet, en del regionale eller lokale udlejningsbureauer samt fortsat en del af de danske turistbureauer. Da Feriehusudlejernes Brancheforening blev dannet i 1977, var udlejning af sommerhuse/feriehuse allerede en vigtig del af dansk turisme.

Læs brancheforeningens historie

Feriehusets historie

Det begyndte i starten af 1900-tallet, hvor at 'tage på landet' var for de få. Siden blev sommerhuset et lille hus for de fleste. I dag finder du omkring 220.000 feriehuse i Danmark – de fleste placeret i nærheden af stranden langs Danmarks mere end 8.750 km lange kystlinje. Selvom feriehuset ikke er den primære bolig, lægger danskerne i dag meget identitet både i deres feriehus og lokalmiljøet, som de heldigvis er glade for at dele med andre.


Læs feriehusets historie
DSC 1365

Bestyrelsen

Bestyrelsen i Feriehusudlejernes Brancheforening vælges årligt på foreningens generalforsamling. Den nuværende bestyrelse finder du her. 

 

Se bestyrelsen

Vedtægter

Feriehusudlejernes Brancheforening

Se vedtægter

Retningslinjer

God forretningsskik

Se retningslinjer

Kontakt os

Feriehusudlejernes Brancheforening er altid klar til at hjælpe. Du finder medarbejdere og kontaktoplysninger her. 

Kontakt
Feriehusudlejernes Brancheforening

Vandkunsten 3, 3.
DK-1467 København K
CVR-nr: 91877651

Hovednummer:+45 96 30 22 44

Persondatapolitik

 

Andre sider

Søger du Ankenævnet for Feriehusudlejning?

Gå til Ankenævnet